Showing posts with label langkah kanan (."). Show all posts
Showing posts with label langkah kanan (."). Show all posts

Saturday, 21 April 2012

Langkah Kanan: Kontest Dia Dihatiku Dia Idamanku

In the name of Allah
the most Gracious
and the most Merciful~

Alhamdulillah~
sekali lagi dinobatkan sebagai pemenang.
okay,
aku tahu Allah telah lembutkan hati para juri untuk pilih aku sebagai pemenang.
kenapa (?)
mungkin Allah nak suruh aku baca buku
"Kerana Allah Aku Menikahimu".
agaknya lah kan (.")


contest kali ini aku just tulis sesuatu dari hati aku~
iaitu tentang salah satu impian aku
iaitu memiliki pasangan hidup yang boleh melengkapi hidup ini.
tapi,
itu mood menulis aku waktu tarikh 12 March kan (?)

manusia boleh berubah >.<

aku tak rasa yang aku layak dapat lelaki idaman itu
sebab~
aku kenal aku (!)

hati dah kering sekarang~
rasa cam impian itu simpan di kotak yang perlu dibuka pada usia 20-an kelak.

"pentingkan yang lebih penting daripada yang penting kerana 
yang lebih penting itu lebih penting daripada yang penting."

( hak milik senyom design studio )
syukran~

.:: I am a simple human strive for success and also strive for ISLAM ::.

Tuesday, 17 April 2012

Langkah Kanan: Contest Aku Suka Makan Coklat!!

In the name of Allah
the most Gracious
and the most Merciful~


ini rezeki Allah yang ke-dua belas
sepanjang berblogging dalam tempoh bergelar lepasan SPM.
alhamdulillah~


okay,
sorry semua pemenang lain yang dah hantar info awal2~
bukan disengajakan :'(
seminggu ni hanya dapat buka blog guna hp saja,
so,
agak sukar nak terjah sana-sini~
lagipun,
aku bukan kaya nak tanggung bil bukak internet guna phone ni (:

petang tadi pergi sekolah umi buka internet~
asalnya nak isi permohonan pinjaman MARA
dush,
entah macam mana ada kesilpan teknikal lagi~
MARA tetap tak boleh apply lagi (!)
( melalui info yg aku dapat lah )
nak dijadikan cerita,
aku buka blog dan fb~
cepat saja settlekan hutang aku (!)


btw,
Pinjaman MARA dah buka malam ni (!)
( klik sini )

maaf,
menyusahkan banyak pihak >.<

nak tahu result penuh contest ini (?)
( klik )

nak baca entry tak seberapa menggunakan idea pantun merepek (?)
( klik )

terima kasih Allah kerana gerakkan hati penganjur pilih aku sebagai pemenang.
jujur sahaja~
rasa terkejut amat-amat~
sebab penyertaan banyak so persaingan banyak lah kan (?)
Allah tahu yang terbaik.
terima kasih juga penganjur (!)

notakaki:
Allah ini seakan-akan tahu yang aku sekarang selalu moody,
so, 
Allah hadiahkan coklat untuk aku (:

syukran~

.:: I am a simple human strive for success and also strive for ISLAM ::.

Monday, 16 April 2012

Langkah Kanan: I Want Makeover Blog by NanaLee

In the name of Allah
the most Gracious
and the most Merciful~

dah lama tak update blog (!)
apatah lagi update tentang langkah kanan.
bukan sebab tiada langkah kanan~
cuma, tak sempat update sebab ada masalah teknikal.

untuk langkah kanan merangkap rezeki yang diaturkan ALLAH
saya berjaya menarik hati nanalee untuk makeover blog simple ini.
mula2 rasa cam nak makeover, so join lah~
sebelum keputusan keluar, rasa taknak plak orang makeover-kan
sebab kalau blog diatur oleh orang, sukar untuk aku aturkan yang seterusnya.
tapi~
Allah dah tetapkan saya terpilih (!)


nak tahu keputusan penuh (?)

nak tahu entry mana yang Allah gerakkan hati penganjur untuk terpikat (?)

agak sukar untuk PM Nanalee nie~
mungkin ilmu IT aku tak tinggi sangat.
eheh~
nak dijadikan cerita,
aku tak makeover blog lagi.
masih kekal dengan hasil kerja aku (:

tak cantik sorry~
tapi, 
bukankah kekemasan itu cantik (?)

nak cakap blog kau kemas kah cik lin (?)

gulp,
kemas bagi aku
dan harap bagi semua pembaca (.")

agak-agak sampai bila aku akan kekal dengan blog ni (?)

syukran~

.:: I am a simple human strive for success and also strive for ISLAM ::.

Tuesday, 20 March 2012

Langkah Kanan: 1st Giveaway by Hayat Acai Berry Terbaekk!!

In the name of Allah
the most Gracious
and the most Merciful~

sempat lagi update blog
dekat hotel T di klang,
wink.wink.wink (:

dup.dap.dup.dap.
debaran semakin terasa,
siapakah yang bakal menjadi juara (:
eh, jap!
i am talking about the biggest contest now!
yeah, SPM!
tomorrow.tomorrow.tomorrow.

berbalik pada tajuk entry~
alhamdulillah menang lagi satu Giveaway (:

cute amat sangat (:
moga-moga ini petanda baik untuk esok pula~
okay,
ini entry yang saya buat untuk giveaway ini~
cikai2 saja.
tak sehebat orang lain.

alhamdulillah.
thanks Allah (:

notakaki:
lalu depan bumi wakafan terus ingat jaksa (:
JAWATANKUASA SOLAT AWAL!

syukran~

.:: I am a simple human strive for success and also strive for ISLAM ::.

Sunday, 18 March 2012

Langkah Kanan: 1st Giveaway by Sheda

In the name of Allah
the most Gracious
and the most Merciful~

alhamdulillah~
sekali lagi berjaya memenangi giveaway (:
yeah,

mula2 ingat tak menang~
tapi
rupa-rupanya menang
hadiah daripada sponser~
daripada CIK AINNA

okay reader,
sebenarnya saya dah nak stop join contest dan giveaway.
kenapa?
yeah, sebab result SPM dah nak keluar (:
jadi dan makanya,
kene buat preparation rohani dan jasmani,
untuk belajar kembali (.")

notakaki:
21.03.2012
2+1+0+3+2+0+1+2=11
so, doakan kami pelajar bumi wakafan dapat 11 A ramai2 erk (:

syukran~

.:: I am a simple human strive for success and also strive for ISLAM ::.

Tuesday, 13 March 2012

Langkah Kanan: Ole-Ole dari Negeri di Bawah Bayu

In the name of Allah
the most Gracious
and the most Merciful~

alhamdulillah~
sekali lagi berjaya menambat hati penganjur
dengan izin-Nya (.")

kali ini punya contest no need entry,
just drop a comment here.
dan semestinya saya jenis suka buat kerja last minutes~
dan saya jugalah peserta terakhir bagi contest ini.
kerja last minutes itu banyak keburukannya,
tetapi tetap ada kebaikan (:
apa kebaikannya?
kita akan belajar utk tetap selesaikan tugas!
eheh~

so,
komen saya yang tak seberapa gempak~
mengizinkan saya menerima rezeki daripada-Nya,
keronsang dari negeri di bawah bayu.
alhamdulillah.


notakaki:
hadiah yang ketujuh daripada blogger malaysia (.")

syukran~

.:: I am a simple human strive for success and also strive for ISLAM ::.

Sunday, 11 March 2012

Langkah Kanan: Segmen Secebis Kata untuk Ibu Bapaku Tercinta

In the name of Allah
the most Gracious
and the most Merciful~

nice one kan?
cenderahati yang bermakna buat saya!
thanks admin!

apa yg cuba sampaikan ni?
sebenarnya~
sebelum ni saya ada join segmen~
seperti yang tertera di tajuk entry ini.
dan alhamdulillah~
terpilih sebagai entry terbaik.

tak percaya?
klik sini utk melihat bukti.


thanks teacher fadzila~
yeah, straight to the point.
kalau nak cerita semua,
memang tak cukup sekotak tisu utk lap air mata.
bukan sebab sedih,
tp sebab mengantuk (.")

joke only!


aduh, segan pulak bila tengok komen ni?
apa yg segan?
tuh, syarat rasmi pembacaan entry adalah sedekahkan senyuman terlebih dahulu (.")
kelakar pula bila baca~
yeah, tp itu memang sasaran aku.
membuatkan orang tersenyum~
memandangkan azam tahun 2011 macam tak selesai lagi.
menceriakan 1000 orang (.")

oh, encik muhammad fadhil~
ada sedikit salah faham di sini.
sebenarnya surat tu saya buat utk pujuk hati saya sendiri.
bukan daripada umi abah saya (:
pujuk hati calon SPM yg jauh daripada keluarga.
maaf, atas kecuaian tak bagi tahu keterangan gambar.

okay reader,
nak baca entry tak seberapa ni?
tapi,
lapangkan dada okay!

notakaki:
tidak sempurna iman seseorang itu sehingga dia mencintai saudaranya
melebihi mencintai dirinya sendiri.

syukran~

.:: I am a simple human strive for success and also strive for ISLAM ::.

Saturday, 10 March 2012

Langkah Kanan: Contest I Love Hijab by Nliyate

In the name of Allah
the most Gracious
and the most Merciful~

assalamualaikum cinta (.")
macam mana nak jawab?
waalaikumussalam rindu.

ceh, dah terpengaruh dengan cerita
7 petala cinta (.")
dapatkan cerita ini bermula 15 mac ni okay!
saya tak suruh awak pergi tengok wayang,
saya suruh awak cari cerita (:

okay, malam yg indah (.")
sebenarnya tajuk entry pun dah faham kan.
yeah, alahamdulillah~
sekali lagi menang contest (:


berminat untuk baca perkongsian ilmu saya?
klik sini cinta (.")
semoga perkongsian ini
serba sedikit bermanfaat untuk muslimah,
nak tambah pengetahuan lagi?
jom baca entry pemenang lain juga (.")
dan
pemenang pertama adalah milik 
sahabat baik saya yg ditag

notakaki:
tangan bisa berkata-kata
tetapi setiap penulis perlu bertanggungjawab dengan penulisannya
di akhirat kelak (.")
Ya Allah, janganlah Engkau bolak-balikkan hati ini setelah hidayah telah kau berikan.

syukran~

.:: I am a simple human strive for success and also strive for ISLAM ::.

Sunday, 4 March 2012

Langkah Kanan: 28th Birthday Giveaway

In the name of Allah
the most Gracious
and the most Merciful~

alhamdulillah~
petang ini dapat berita gembira lagi (.")


dapat tempat kedua daripada 27 penyertaan.
giveaway ini memang bermakna bagi saya.
kenapa?
sebab dah lama sangat tinggal dunia puisi.
bila tengok giveaway ini membuatkan syarat~
kene tulis puisi,
memang saya pilih pantun sajalah.
nak tulis sajak memakan masa untuk beremosi.
berminat baca pantun yang tidaak seberapa itu?

kalau rasa nak komen boleh lah,
sedikit sebanyak dapat improve dunia puisi saya (.")

kejayaan giveaway ini bermakna bagi saya~
kerana ini adalah rezeki daripada Allah 
setelah memenangi giveaway lain~
satu . dua . tiga . empat . lima .

notakaki:
setiap penulisan itu perlu dibaca dengan berlapang dada.

syukran~

.:: I am a simple human strive for success and also strive for ISLAM ::.

Thursday, 1 March 2012

Langkah Kanan: Rumah Terbalik Fm Giveaway

In the name of Allah
the most Gracious
and the most Merciful~

Alhamdulillah~
setelah memenangi GA Wordsearch,
Allah titipkan rezeki kepada guard kelas pertama ini~

terima kasih akak ecahwinkyasha sebab inform saya.
jujur saja hari ini agak tiada masa untuk update blog~
merancang untuk online area jam 2 petang,
tapi Allah dah rancang sesuatu yang lebih baik kan?


berbekalkan entry~
yang ditulis menggunakan jejari runcing
untuk menyertai giveaway ini~
saya telah dipilih oleh Allah melalui deria hati penganjur~
menjadi pemenang bertuah.
Alhamdulillah~


notakaki:
kesungguhan itu kunci kejayaan!
Allah menilai usaha seseorang hamba-Nya.

syukran~

.:: I am a simple human strive for success and also strive for ISLAM ::.

Wednesday, 15 February 2012

Langkah Kanan: GA wordsearch

In the name of Allah
the most Gracious
and the most Merciful~

Alhamdulillah~
rezeki baru lagi :)
yang ketiga buat bulan ini~
setelah saya memperoleh
GA Sicantik Siezuka~




boleh cek di sini~

rezeki daripada Allah kan~
asalnya hanya ada 3 pemenang.
tetapi~
terbuka pintu hati pemilik blogger ini menambahkan hadiah saguhati~
dan saya yakin,
inilah yang dikatakan rezeki ada di mana2~


untuk baca entry penyertaan saya ini~
boleh terjah entry ini ( klik )
all is well!

notakaki:
jarang update blog~
mengalami masalah teknikal (:

syukran~

.:: I am a simple human strive for success and also strive for ISLAM ::.

Thursday, 9 February 2012

Langkah Kanan: GA Pertama Sicantik Siezuka

In the name of Allah
the most Gracious
and the most Merciful~

Alhamdulillah,
buat kali kedua memenangi GA
setelah memenangi
kenapa seronok sangat?
orang lain pun menang GA dah banyak.
maaf~
saya seronok kerana ini rezeki Allah (:


Kali ini saya pemenang bertuah (:
bukan kerana random.org
mungkin kerana entry saya 
terlebih semangat daripada org lain kowt~
Allah tengok usaha kan?

GA ini saya sertai bukan kerana suka2.
GA milik cik nurul akmal ini~
membuatkan saya tertarik.
'wow, a good job! meminta pandangan org ramai.'

thanks Cik Nurul Akmal (:

notakaki:
boleh baca entry ini kalau nak tambahkan pengetahuan GA ini
dan selok beloknya~

syukran~

.:: I am a simple human strive for success and also strive for ISLAM ::.

Monday, 6 February 2012

Langkah Kanan: GA Tahun Baru Cik Bambam

In the name of Allah
the most Gracious
and the most Merciful~

Alhamdulillah~
buat kali pertamanya saya dapat giveaway :)
GA Tahun Baru Cik Bambam ( klik sini )


inilah no bertuah saya~
terkejut pada awalnya.
terpaksalah percaya bila baca entry~

saya pernah cakap kan nak stop join contest
dan saya ada cakap :-

mungkin bukan langkah kanan saya memperoleh hadiah~
kerana saya tahu~
masih ada manusia yg memerlukan hadiah itu berbanding saya~
Allah kan Maha Perancang :)
rezeki ada di mana2~

kali ini~
Allah tahu yg saya memang nak kan brooch.
Allah itu Maha Mengetahui kan :)

terima kasih buat cik bambam~

syukran~

.:: I am a simple human strive for success and also strive for ISLAM ::.