Thursday, 20 December 2012

[KISAH]: HATI AKU CINTA AKU HAK AKU.

Rasulullah s.a.w bersabda yang maksudnya:

"Ketahuilah bahawa dalam jasad manusia ada seketul daging (segumpal darah), jika baik maka baiklah seluruh anggota dan jika rosak maka rosaklah seluruh anggota, itulah hati."

cerita warkah cinta memang bagus.
jujur bagus kerana terlalu banyak penerapan nilai-nilai murni.

tapi...

jujur sahaja aku tak berkenan dengan jalan cerita berutus surat.
memang nampak puitis tapi tetap ada yang tak kena.

walaubagaimanapun...

aku terpaksa mengaku jugak watak yang dibawa sebagai wardah yang baru nak bermujahadah memang banyak di dunia realiti ini.

so,
memang mustahil lah kan orang baru nak bermujahadah jaga ikhtilat betul-betul.
headshot*
ada persamaan antara watak aku dengan wardah. cuma aku memang tak ada orang yang suka :D bila diri tak sehot mana mulalah keluar ayat "Biarlah kekasih halalku yang pertama dan yang terakhir mencintai aku." kuang3* even kadang2 mengidam disukai TAPI malas nak melayan -.- laugh evil* belum masanya mungkin.


tapi


takkan pernah lupa doa.

"Ya Allah, sempatkanlah aku menjadi seorang isteri. Sempatkanlah juga aku bergelar seorang ibu."


ini bukan sebab gatal yerk you all!
tapi, doa itu senjata umat Islam. Kita doa Allah bagi, iA.

you all tahu kenapa kita kena berdoa dari awal?
sebab pahala seorang isteri dan seorang ibu itu besar kot! jomlah rebut jadi yang terbaik. 
HAHA.


kahwin itu tidak pasti, tapi mati itu pasti.btw, hari tu ada pergi talk utk muslimah SAHAJA bertajuk "siapakah pengganti Siti Khadijah?"
sedikit kisah pengajaran bagaimana Khadijah melamar Rasulullah SAW. Khadijah memang ada aim yang jelas kenapa inginkan Rasulullah. Kerana itulah Khadijah menolak lamaran lain. Ya, aim yang jelas! Kata penceramah, kita nak sesuatu kita kena tulis. Kerana dengan penulisan itu juga doa.so, i am done with my doa in my diary :')nak suami doktor boleh? mudah aku nak mintak tolong untuk tolong orang. wakaka. macam sukarelawan pulak*do the best, let Allah settle the rest.notakaki:
tak balik even cuti lima hari. nak bagi adil dengan kak long yang dekat mesir :') sama-sama kita rindu keluarga yerk kakak-kakakku sekalian (!).:: I am a simple human strive for success and also strive for ISLAM ::.

No comments: