Thursday, 5 July 2012

Kisah Kelas TUH - Yakin Dengan Doa

In the name of Allah
the most Gracious
and the most Merciful~

finally~
Allah gives me some idea to share with all of you.
yeah, a true thing is~
i always trying to make a new post
but i do not click the button of publish post (!)
why (?)
bcoz i think
it is no need for me to share something that is private (:

aku cuma nak share apa yang terjadi sewaktu kelas TUH sebentar tadi.
yeah, area jam 03.30pm - 05.30pm
apa itu kelas TUH (?)
kelas al-Quran dan Hadis <3
even aku lemah arab~
aku suka amat subject ini
sebab mengkaji al-Quran (:
mungkin ini salah satu hikmah Allah tempatkan aku di sini.

selesai bergelak ketawa melayan kerenah kami
student-student lepasan SPM
yang pada kebanyakannya mendapat A BAT dalam SPM 2011
menterjemahkan satu persatu perkataan bagaikan pelajar darjah satu~
ustaz memaklumkan kepada kami
bahawasanya kami diberi tugasan untuk membuat assignment.
kami perlu merungkai tajuk yang diberikan dengan menggunakan ayat al-Quran dan Hadis.

tajuk oh tajuk (!)
nak dijadikan cerita semua group memilih tajuk kan~
langit.laut.solat.khinzir.bintang.
satu tajuk yang menarik perhatian aku~
P.U.A.S.A (!)
mestilah banyak point nak tulis tentang puasa kan~
memandangkan RAMADHAN nak dekat dah :D

bayangkan situasi di mana kami perlu mengangkat tangan
jika ingin menempah tajuk itu =.='
dan hati saya yakin juga~
pasti ramai yang akan berebut tajuk PUASA (!)
macam jual beli apa saja =.='

nombor 14 (?)

pergh~
muslimat-muslimat dentistry besar-besaran mengangkat tangan termasuk aku :D
muslimin (?)
entah~
jaga pandangan plak masa tu :D
maka dengan itu ustaz tidak dapat membuat pilihan group mana yang perlu buat tajuk PUASA itu.
sekali lagi ustaz mengarahkan kami meletakkan tangan dan mengangkatnya kembali.

cuba teka apa terjadi (?)

yeah, tepat sekali (!)
ustaz memilih group aku untuk menyelesaikan tugasan tajuk PUASA itu.
aku hanya mampu tersenyum dan kagum dengan Allah (!)

di sebalik tabir menanti no 14 disebut~
mulut aku terkumat kamit membaca satu doa ini.
moga-moga ustaz tertarik untuk melihat wajah aku.
yeah, supaya memilih aku di kalangan ramai yang angkat tangan (!)


alhamdulillah~
aku yakin dengan Allah (:

kesimpulannya~
Allah ada di sisi kita setiap masa.
doalah, nescaya Dia perkenankan (!)

syukran~

.:: I am a simple human strive for success and also strive for ISLAM ::.

2 comments:

KucingMelukis said...

oh oh liiiiin!!
utk subjek civilisation in islam n medicine,
sy dpt tajuk puasa gaaak!!
hoho..
best2.. xbentang lg, but looking forward to.. :)

aqilahmad said...

perghh doa pengasih ko bace lin.hahaha.nak hafal ar gini :P