Saturday, 6 October 2012

semangat satu malaysia

In the name of Allah
The most Gracious
And the most Merciful~

Ini entry pantas sepantas bas dari nilai ke Kelantan
Bukan untuk meraih simpati bukan juga untuk meraih empati
Sekadar seringkas mungkin sebelum mata kalian tertutup kebosanan >.<

Actually~
Aku nak mintak maaf dari hujung rambut hingga hujung kaki
Atas salah silap senda gurau aku.
Atas kenakalan aku yang menyusahkan kau kau dan kau!
Atas kesengalan aku buat maksiat dngn kau even benda tu terang2 langgar perintah Allah.
Atas keterasaan hati aku cemburu tak tentu pasal ditambah buruk sangka tak tentu pasal.
Atas ketidak betul kepala aku ambik remeh tentang sesuatu even sebenarnya kau ambik berat.

maaf semua kawan!

aku tak pasti sebenarnya kenapa kena mintak maaf tiap kali nak exam (?)
so, aku bukan mintak maaf sebab nak final (!)
tapi~
aku nak mintak maaf sebab aku sedar dosa aku dengan manusia dah melampau (!)

buat kawan-kawan USIM,
especially my housemates~
mintak maaf sbb macam terang2 sangat kan aku tak suka duduk usim (?)
aku sedar itu =.='
maaf tak dapat jadi kawan yang baik.
maaf tak dapat bagi contoh teladan yang baik.
maaf tak dapat pegang lebel "ex-sekolah agama" baik2.


buat kawan-kawan sekolah-sekolah lama.
halalkan segala ilmu yang anda kongsikan dengan aku yek!
ilmu ABC, ilmu 123, ilmu lari-lari, ilmu main hoki, ilmu main cop tiang
ilmu itu dan ilmu ini~
thanks banyak2 (!)


aku dah biasa dicop budak garang~
sudah biasa jugak dicop budak sombong~
makin biasa jugak dicop budak sensitif.
tapi,
apa2 pun pandangan anda tentang aku,
TERIMA KASIH.
kadang2 cacian itu merubah aku jugak!
( seriously )
Allah tahu aku degil, so Allah bagi lah cara paling mantap untuk sampaikan hidayah :D

aku baik sebenarnya >.<
HAHA :D
( tipu dan dusta semata-mata )

buat kawan-kawan facebook, twitter mahupun blog~
mesti rasa penulisan aku selama ni tak padan dengan aku yang ngek-ngok kan?
apakah daya =.='
manusia biasa memang macam ni.
buat dosa tak henti-henti.
status2 yang aku post semua utk aku sebenarnya!
hati aku sentap baca, aku share lah sama2.
mana tahu anda pun sentap kan :D
sama2 sentap baru nampak ukhuwah mantap.
merepek*

penutup~
doakan SALIMI ISMAIL diberi kekuatan oleh Allah
untuk berada di jalan juang Allah
mempertahankan ISLAM sepanjang masa.
( walaupun susah pada realitinya )
doakan~
SALIMI ISMAIL dihiasi dengan akhlak yang cantik dan awesome
supaya tak menjadi fitnah untuk ISLAM sendiri.
doakan~
SALIMI ISMAIL
jadi doktor gigi yang berbakti pada ISLAM :D
bukan semata-mata utk kepentingan keluarga, 
TAPI~
untuk kepentingan UMMAH (!)

thanks :')


aku tahu susah orang nak doakan aku~
tapi sekurang-kurangnya aku akan bahagia
anda memperoleh pengajaran dari entry ini :')
di samping anda berjaya
berlatih mempercepatkan pembacaan anda =.='

" waiting for nothing, hoping for something "

* tajuk entry tak sesuai dengan isi * HAHA *

syukran~

.:: I am a simple human strive for success and also strive for ISLAM ::.

1 comment:

aqilahmad said...

I wanna see u post something about teeethhhhh!