Sunday, 26 August 2012

Lebaran yang Memotivasikan ( ! )

In the name of Allah
the most Gracious
and the most Merciful~

blog tak ter-update gara2 excited meraikan hari raya (:
yang penting bersama keluarga ;p
( can you imagine how much i love my family )


aku memaksa diri berjaga di malam terakhir di rumah ini~
sebagai kenangan lebaran
seterusnya memberikan aku semangat bila berjauhan (:

alhamdulillah~
setelah hampir tiga bulan hati rapuh
hidup dalam suasana yg sangat men-touching-kan hati~
Allah masih izinkan aku kembali ke rumah (!)
aku rasa aku homesick terlebih kali ini*
jujur~
mengalahkan homesick waktu duduk di bumi wakafan.


anda perlu membayangkan~
gambar ini menjadi homescreen utk hp dan laptop aku (!)
miss rumah bukan sebab anak manja.
tapi~
sejujurnya,
sebab aku tak bahagia dengan kehidupan aku di negeri sembilan.

"aku taknak balik! aku tak tahu nak bercerita apa dekat keluarga aku nanti."

hari khamis, 16 ogos 2012
kata2 itu masih bermain di mulut aku~
sedangkan pada realitinya
malam tu aku akan naik bas (!)

buat kali pertamanya aku tak call family hantar khabar
pukul berapa sepatutnya naik bas ;(
sampaikan umi call waktu maghrib.

aku pujuk hati~
"salimi, kau kena kuat! family kau rindu kau!"
segala keperitan aku di usim~
aku tolak ke tepi.
memotivasikan diri sendiri spy menjadi lebih berdikari~

berbekalkan jalan yang tak berapa nak jem~
sampailah Kota Bharu dalam area jam 9 pagi.
seperti gerak hati aku katakan~
"suasana kereta pasti sunyi!"
jujur~
suasana kereta sekembali aku dari bumi wakafan~
sangatlah riuh rendah.
bercerita itu ini (!)
( rindu )*

merasai dua hari ramadhan di rumah sudah cukup bersyukur.
merasai malam raya aidilfitri membakar sate sudah cukup bermakna.
sejujurnya~
aku bahagia berada di samping keluarga cuti ini (!)


" geram aku dngn kak lin ni. aku rasa cakap dengan dinding lagi baik. "

" kecek dngn dio supo kecek ngan batu. "

seperti yg aku rasakan juga~
aku sudah kurang pandai bersosial
dan aku sejujurnya~
kehilangan diri aku yang banyak cakap dan pendengar setia :(

( damn hate this part! )

07 hari beraya 01 hari buat homework :p
klau nak fikir kerja mmg takkan habis (!)
aku selongkar diary lama kembali~
mencari kekuatan, dan mengubat rindu pada sahabat2 yg byk membimbing.
alhamdulillah~
terlalu bnyk kekuatan yg aku dpt drpd penulisan diary thun2 lalu.
( kelebihn tulis diary )

fakta :-
aku memang paksa diri aku lupakan dunia usim sepenuhnya (!)
aku memang tak layan mesej berkaitan assignment (!)

dapat anda bayangkan bagaimana down-nya aku (?)
down hilang sahabat2 yg seimbang dunia akhirat.
bukan tidak jumpa di usim ini~
cuma,
mungkin belum ditemui :(
belum ditemui yang sekepala~

benarlah~
kalau nak tgok diri kita, tengoklah dengan siapa kita bersahabat.

ceria bersama keluarga~
sedikit sebanyak mengingatkan aku kembali.
hidup aku selama ini dipenuhi kegembiraan.
aku tak boleh rosakkan kegembiraan hidup aku~
kerana sungguh
itu yang merosakkan aku.

so~
presenting...
the new salimi ismail (:


yang Allah susun dah cantik~
perancangan Allah dah cun melecun.
biarlah kena berulang alik ke hospital sekarang~
tetap membahagiakan aku
sebab boleh berada di samping keluarga selalu :p



notakaki:
balik negeri sembilan bawak album gambar dan diary bagai (!)
nak pastikan kenangan dan peringatan bersama sahabat2 bumi wakafan
sentiasa di sekeliling.
yeah,
supaya dapat rasai~
Allah sentiasa menjaga ukhuwah antara kami (:

syukran~

.:: I am a simple human strive for success and also strive for ISLAM ::.

1 comment:

aqilahmad said...

Aku suka part kau bawa diari tu.aku lg la bawak gambar batch.hahaha! siyes kisas sntiasa di hati <3