Friday, 23 March 2012

Masa Depan Serah pada Allah

In the name of Allah
the most Gracious
and the most Merciful~

sunyi blog dua tiga hari.
tak sempat nak update
sejak result Selamat Pagi Malaysia keluar.
sibuk tanya sana sini.
sibuk tukar perancangan hidup
memandangkan result exam tak seperti yang ditarget~


inilah keputusan SPM saya~
apa yang kepujian tertinggi?
anda rasa?
untuk kajian lebih lanjut boleh baca entry

macam saya kata kun fayakun!

alhamdulillah~
berbekalkan keputusan SPM ini masih berpeluang
untuk apply banyak biasiswa.
bersengkang mata juga bangun pukul 2 pagi untuk online
manakan tidak~
waktu awal pagi saja line internet laju dan memuaskan hati!

subhanallah,
dah habis zaman relax-relax ni.

however,
dalam banyak2 permohonan yang selesai apply~
waktu nak apply IPG sahaja~
rasa confident dengan diri!
selama ini hanya main2 sahaja bercita-cita untuk menjadi guru.
apatah lagi nak jadi ustazah!
yeah,
saya pilih pengajian agama islam untuk sekolah rendah.

ustazah?
subhanallah~
budak bermasalah bumi wakafan jadi ustazah!
kun fayakun~

waktu apply IPG,
hanya ini yang terlintas.
" Ya Allah, andai ini yang tetap menjagaku dekat pada-Mu, permudahkanlah bagiku. "
soal gaji lumayan atau tidak tolak tepi~
sebab saya yakin dengan rezeki Allah.
soal berbaloi atau tidak result tip top tp jadi cikgu sekolah rendah~
saya tetap tolak tepi!
sebab saya nak buktikan~
ustazah tetap ada ilmu dunia!

Pendidikan Syariah Islamiah
dan
Pendidikan al-Quran dan as-Sunnah
dapat A+ untuk SPM!
anda tahu apa~
saya tercengang!
sebab itulah subject yang selalu ganggu saya dapat straight A!
dalam hati,
ini petunjuk baik daripada Allah!
ditambahkan lagi keyakinan,
Bahasa Arab Tinggi A-,
hello~
saya tak pernah dapat A sepanjang menuntut ilmu BAT selama 2 tahun!
Allah tahu segala-galanya.

so reader,
mungkin tahun depan anda akan dengar saya bergelar engineer
mungkin juga anda akan dengar saya bergelar doktor
mungkin juga bergelar seorang ustazah.
kesimpulannya,
saya hanya apply sahaja segala peluang yang ada.
then, solat istikharah.
Allah tahu yang terbaik buat saya!

notakaki:
saya bermula dari bawah.
dulu saya dapat E untuk addmath dan sekarang A+ milik saya!
nothing is impossible,
semuanya datang dari kita!

syukran~

.:: I am a simple human strive for success and also strive for ISLAM ::.

2 comments:

Cik Adieb said...

Samalah,PQS sy dpt A tapi A-..syukur gak lah,cuma PSI dpt c+

Syasya Johan said...

tahniah A+ utk addmath..kepujian tertinggi means b+ kan?it's okay..1 je tu.better dri saya.sya pun apply IPG.good luck :)