Wednesday, 25 April 2012

Matrik~ Appreciate Please (!)

In the name of Allah
the most Gracious
and the most Merciful~

jam 12 tepat tak tepat~
satu chat terkeluar melonjokkan mata aku (!)
oh, my dear kak aimi <3


cek punya cek~


okay,
sambung chatting dengan kak aimi (:


nampak sangat tak pernah dengar =.=

konfem lah aku google kan
nak tahu pasal kolej ini >.<
awesome lah tempat ni (!)

then aku klik lah pengesahan kan (.")
tup.tup.tup.
kawan lama aku tanya,
kalau dah buat pengesahan tak terjejas UPU (?)
aku sentap seketika >.<
bagaimana dengan impian aku nak ke USIM bersama-sama buddy aku (?)

pasrah*

andai 'YA' jawapan bagi persoalan kawan aku tadi,
aku YAKIN ada hikmahnya (!)

aku tahu budak cemerlang gemilang dan terbilang pandang sebelah mata saja matrik ini~
tapi,
ini adalah nikmat melimpah buat sesetengah pihak.
jadi janganlah cakap,
" matrik saja pun! "
=.=
pada masa yang sama,
sesetengah pihak kene berterima kasih kalau golongan ini tak masuk matrik
sebab~
boleh lah bagi peluang kepada orang yang buat rayuan dapat masuk matrik (!)

setiap perkara ada baik buruknya (:

pagi-pagi dah cakap dekat umi~
yang paling penting aku high-light kan yang matrik under MARA ni makan free (!)
hoho~
tak payah berikat perut sebab tak cukup duit >.<

hari pendaftaran abah tak dapat hantar~
sebab jadi hakim MTQ Kebangsaan.
aku rasa cam oh n0 (!)
daddy aku pun cakap lah~
" MTQ memang selalu camni. tarikh selalu buat hari cuti "
okay, abah nak hantar aku sebenarnya (!)
aku faham abah >.<
pastu abah cakap balik.
" tak apalah, abah tak pergi tak apa kan? "
tak apalah abah,
berkhidmat untuk mencari bakat2 Islam pun benda baik juga (:

kau nak pergi ke tak ni hah (?)
solat istikharah dulu kalau ada tawaran lain.
kadang2 orang nampak masuk asasi lagi langkah bijak,
tapi kita solat istikharah,
matrik tetap terbaik buat kita (!)
itu tandanya,
Allah dah aturkan rezeki kita di matrik untuk yang lebih baik.

kesimpulannya,
serah pada Allah itu penting (!)

"kak lin kan dah masuk kolej dulu."

"itu kolej sekolah lah."

notakaki:
hari ini sepatutnya ada educamp UTP (:
tak apa lah,
saya tak nampak masa depan saya di sana >.<

syukran~

.:: I am a simple human strive for success and also strive for ISLAM ::.

1 comment:

KucingMelukis said...

Lin, saya dapat Negeri sembilan!! xmohon nak gi situ jugak. rse2nye dy ikut tmpat tggal kut. sy dok selangor, dy bg n9. untunglah awk, matrik kulim yang paling top di msia.. sy mntak sne, xdpt. hehe.. ada hikmahnya..